Редакторът в Информационна агенция Фокус и автор на романа Днес не

...
Редакторът в Информационна агенция Фокус и автор на романа Днес не
Коментари Харесай

Редакторът на Фокус Неда Узунколева с награда за дебютния си роман Днес не ми се излиза

Редакторът в Информационна организация " Фокус " и създател на романа  " Днес не ми се излиза " Неда Узунколева с първа премия.

Младата писателка беше отличена с огромната премия - званието " Лауреат " и бронзов " Пегас " в жанра Проза от Националния конкурс за дебютна литература " Южна пролет " Хасково 2024.

Книгата тя написва още, когато е едвам 19-годишна, само че бяха нужни малко повече от 10 години ръкописът да види бял свят.

Първият тираж от  " Днес не ми се излиза " е съвсем привършен по книжарниците, тъй че побързайте да си купите романа.

На събитието в Хасково, което се състоя преди дни, отличени с огромната премия още бяха Катя Димитрова за стихосбирката " Плач по всички дами преди мен " и Радея Гешева за книгата ѝ " Енигми и парадигми при някои италиански писателки от XX век ".

На Националния конкурс за дебютна литература бяха връчени и съпътстващи награди: в род Проза те са за Михаела Илиева за книгата ѝ " Рентгенова фотография на свободата " и за Данила Райчева за книгата ѝ " Една и съща жена ".

Съпътстващите награди в род Поезия са три. Те бяха присъдени на Тихомира Панайотова за стихосбирката " Сърцето се завръща вкъщи ", на Мила Люцканова за стихосбирката " Краят на думите " и на Мария Гетова за стихосбирката " Полуразпад ".

Екипът на " Фокус " пожелава нови триумфи на Неда и да продължи да написа!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР